Området

I Strandby bor du i på gångavstånd från aktiviteter och bekvämligheter vid semesteranläggningen Käringsund Resort & Conference i natursköna Eckerö.

Käringsund Resort & Conference är sedan länge inriktad på konferens- och fritidsturism, en verksamhet som håller området levande. Anläggningen har idag ett inarbetat koncept för stuguthyrning med många återkommande gäster. Det skapar bra förutsättningar för lyckad uthyrning.

Personalen i receptionen står även till ditt förfogande och hjälper till med allt från bokningar till tips på utflykter.

Mångfald av aktiviteter

Alla som bor i Strandbyn har tillgång till områdets utbud av mat, bad, relax och aktiviteter. Ät god mat i restaurangen eller slå dig ner på den soliga terrassen. Ta ett dopp i poolen och avsluta med bastubad. Här finns även banor för tennis, minigolf, beachvolley och boule. Utrustning finns att hyra för den som behöver.

Även utanför semesterområdet finns mycket att se och göra. Läget vid havet, den omgivande naturen och Ålands alla slingrande granitröda landsvägar bjuder på perfekta förhållanden för paddling, cykling, fiske och andra naturupplevelser. Från Käringsund kan du hyra cykel, kanot eller båt för egna utflykter. 

Upplevelser i Eckerö

I närheten av Käringsund Resort & Conference hittar du även:

 • Eckerö Golf med 18-håls golfbana i naturskön skogsmiljö
   
 • Vianor curlingcenter med möjlighet till träning men också event, middagar, tävlingar och läger
   
 • Eckeröhallen, Ålands största inomhushall med fullstor fotbollsplan
   
 • Leklandet Åland med aktiviteter för stora och små under sommarhalvåret
   
 • Familjeparken Smart Park med aktiviteter och äventyr för hela familjen
   
 • Viltsafari med  kronhjortar, dovhjortar, vildsvin, strutsar och lamor
   
 • Ålands jakt- och fiskemuseum som berättar om ålänningarnas vardag förr med jakt, fiske och skärgårdsliv
   
 • Degersand vars sandstrand blev utsedd till den näst bästa oupptäckta stranden i Europa av brittiska Metro och resebloggen Beachtomato år 2014.
   

Lugnet på egen altan

Närheten till alla aktiviteter utesluter inte lugn och avkoppling. Ibland är det skönast att bara vara – och en bättre plats för det än ett eget hus med egen brygga är svårt att hitta.

Skogen och det strandnära läget skapar en rogivande omgivning. Här slår du dig gärna ner i en solstol på terrassen och njuter av solglittret på havsviken. Öarna närmast skyddar för väder och vind, utanför dem öppnar sig havet mot väster.

Varje årstid har dessutom sin tjusning. Från sol och sommarvärme till snöig vinter – och många lugna och vackra vår- och höstdagar däremellan.