Åland

Strandby kombinerar lugn och avkoppling i eget hem med allt som finns att se och göra i Käringsund och på Åland. Från naturupplevelser till fritidsaktiviteter.

Området är perfekt för friluftsliv med promenader, löpning, cykelturer, båtutflykter och givetvis sol och bad. Välj mellan sandstrand, solvarma klippor eller egen brygga.

Dessutom arrangeras många fina evenemang på Åland under året. Postrodden över Ålands hav, Ålands Sjödagar, musikfestivalen Rockoff, Vikingamarknaden, Käringsund TriathlonSkördefesten på Åland och den traditionella Lilla julmarknaden i Kastelholm är bara några exempel.

Dagsutflykter

Med Strandby som bas gör du enkelt utflykter på Åland. Här är fem av våra favoriter:

1. Mariehamn

Sjöfartsstaden är perfekt att upptäcka till fots. Besök Åland sjöfartsmuseum, Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum. Vid kultur- och kongresshuset Alandica avlöser evenemangen varandra. Du kan också äta god mat vid någon av stadens många fina restauranger.
 

2. Golf i Kastelholm

Ålands Golfklubb håller världsklass. Både när det gäller klubbens fina banor och läget vid vattnet med utsikt över Kastelholms medeltida slottsruiner. Spelet är omväxlande med två 18-hålsbanor av olika karaktär samt en korthålsbana.

3. Smakbyn

I Smakbyn har krögaren Michael Björklund skapat ett centrum för alla som uppskattar god mat och dryck. Förutom restaurang finns här Smakbyns eget vin- och spritbränneri samt keramikverkstad och försäljningsbod fylld för mat och hantverk.

4. Stallhagen

Pröva åländsk öl vid Stallhagens bryggeri och gastropub. Hållbart, närproducerat och alltid gott! Följ med på en guidad rundtur i bryggeriet och avsluta med ölprovning.

5. Bomarsund

Fästningsområdet i Bomarsund är en av Ålands allra främsta sevärdheter. Idag återstår bara ruinerna av den enorma ryska fästningen, men upplevelsen är lika mäktig för det.

Sverige tur och retur på en dag

Även dagsturer och resor till och från Sverige går smidigt tack vare närheten till Eckerö Linjens hamn i Berghamn. Båtresan till Grisslehamn i Roslagen tar bara två timmar.
 

Foto: Visit Åland/Tiina Tahvanainen, Visit Åland, Käringsund Resort & Conference